keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

01. Muijat rokkaa rankimmin?

Mikä tää juttu nyt oikein on?

Muija ja Tosimuija on kertomus kahden eri lajin yhteiselosta: tosi kovia narttuja ollaan molemmat, sekä Aura-koira että Tinja-ihminen! Blogin aihepiiriksi voisi määritellä lifestylen, koska tuon muijan kanssa käsittelemme laajasti niin painonhallintaa kuin fitness-haaveitakin. Tuleeko haaveet koskaan toteutumaan, jää nähtäväksi. Tervetuloa siis lukemaan kahden naaraan arjesta, kamppailemme ruoan kanssa (no koiralla ei ehkä tällaista ongelmaa ole) ja muutamme harmaat päivät hyvinkin kirjaviksi, vaikkei meistä kumpikaan suolaa käytä niin ainakin Aura osaa tuoda hieman maustetta elämään. Ja jos joku miettii että mistä ihmeestä tämän blogin nimi on tullut niin googlatkaa ihmeessä elokuva Nuija ja Tosinuija.



No ketäs nyt sitten on Muija ja Tosimuija?

Varmaan mieluummin aloitetaan tästä tavallisesta muijasta, eli paremmasta ja reippaammasta puoliskostani. Kyseessä on siis welsh corgi cardigan rouva, jota tuttujen kesken kutsutaan ihan Auraksi. Virallisesti tätä hänen kuninkaallista corgiuttaan voi puhutella nimellä Mythmakers Pokerface - tosi juttu, tällä muijalla on aina naama peruslukemilla, varsinkin sen jälkeen kun äidin kynttilät ja pyyhekumit on pistelty palasiksi. Sitten ollaan ihan "mä en tiedä tästä asiasta kyllä yhtään mitään, kysy tuolta kissalta." Tällä muijalla on ikää jo kuusi vuotta, mutta sehän ei menoa hidasta, päinvastoin. Iän tuoma arvokkuus on käsite (tai siis yksi niistä monesta käsitteestä...) joita tämä maastonakki ei kyllä tunne. Aura on luonteeltaan sellainen perusmuija, joka nauttii hyvästä seurasta, sängyssä löhöämisestä, rapsutustuokioista ja pitkistä juoksulenkeistä. 

Auran lempiharrastuksiin kuuluu ehdottomasti nukkuminen, pallon kiinniottaminen ja kuljettaminen, pitkät lenkit kunhan saa juosta vapaana ja silloin tällöin kahlaaminen matalassa vedessä. Sorsiakin on kiva jahdata. 



Harrastuksen parissa, alla vuonohevosruuna Bamse. Puhelinlaatu on surullinen.

Huonompi puolisko taas (siis minä) on lajiltaan ihminen ja rodultaan valkoihoinen. Ikää on lähes kaksikymmentäyksi vuotta, tottelee useimmiten nimeä Tinja. Suuttuessaan ei tottele mitään hellyttelynimistä (tavallisimpiin kuuluu Tispu, rakas, kulta ja niin edelleen...), vaan mököttää nurkassa ja tuijottaa paheksuvasti yleensä avopuolisoaan. Koska olen nainen, syy löytyy loppupeleissä useimmiten minussa, vaikka ylpeyteni ei tietenkään sitä haluaisi myöntää. 

Itse harrastan viikottain ratsastusta, tällä hetkellä Muhosen tallilla mutta ratsastushistoriaa löytyy jo neljäntoista vuoden ajalta. Muita mieluisia liikuntamuotoja ovat iälleni ja arvolleni (niin mitäs nämä käsitteet nyt sitten olivat?) sopiva vesijuoksu sekä tietenkin lenkkeily hänen kuninkaallisen corgiutensa kanssa. Boheemisti harrastan myös valokuvaamista savuke toisessa kädessä ja kamera toisessa, samalla kun tuskailen kuinka rasitusastma estää nopeatahtisen ja pitkäkestoisen liikunnan. Tähän kohtaan on pakko todeta, että kysehän on vain omasta tyhmyydestäni, ehkäpä jossain vaiheessa tulemme näkemään ihmeen ja lopetan tupakoinnin.

Palaillaan piakkoin aloituspainon ja muun hössötyksen parissa, tervetuloa tsekkailemaan meidän sekopäistä eloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun annoit palautetta! Huomaathan että kommenttisi tulee näkyviin vasta hyväksynnän jälkeen!